Köpvillkor kurser

Denna information gäller endast vid bokning av kursplatser. För biljetter till föreställningar, se separat rubrik, nedan.

Ångerrätt

Du har rätt att säga upp din kursplats utan att ange något skäl inom 14 dagar. Undantag: Du kan inte ångra dig mindre än 14 dagar innan kursen börjar.

Vill du utöva ångerrätten ska du, innan ångerrätten gått ut, skicka ett klart och tydligt meddelande till oss där du berättar att du inte tänker gå kursen. Skicka via epost till info@scenkonstakademin.se.

Om du utövar din ångerrätt kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig. Vi återbetalar pengarna utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar efter att vi fått nödvändig utbetalningsinformation från dig. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.

Återbud

Om du lämnar återbud återbetals kursavgiften enligt följande:

30 dagar eller mer innan kursstart återbetalas 80% av avgiften.

Mindre än 30 dagar innan kursstart återbetalas 50% av avgiften.

Mindre än 20 dagar innan kursstart återbetalas avgiften inte alls.

Exempel:

Jonas anmäler sig till en workshop som börjar den 27 augusti.

Om Jonas lämnar återbud den 1 augusti eller tidigare återbetalas 80% av kursavgiften.

Om Jonas lämnar återbud 2-11 augusti så återbetalas hälften av kursavgiften.

Från och med den 12 augusti återbetalas kursavgiften inte alls.

Försäkringar

Scenkonstakademin har inget försäkringsansvar för sina deltagare. Detta är ingen friskrivning utan enbart en påminnelse om att ansvaret ligger på dig. Tänk på att alltid kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller för just dig.

Köpvillkor biljetter och föreställningar

Nedanstående information gäller vid köp av teaterföreställningar och andra biljetter. Vid bokning av kurser, se istället stycket ovan.

Köpta biljetter kan inte köpas

En bokning kan ångras fram till dess att biljetterna är betalda. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av biljetter. En biljett som betalas vid bokningstillfället betraktas som ett köp, även om biljetten ännu inte levererats. Kunden är således bunden av sitt köp när betalning har skett.

Information

Scenkonstakademin kan komma att skicka information och erbjudanden till den angivna e-postadressen. Önskar du inte få fler meddelanden från Scenkonstakademin kan du avregistrera dig från framtida utskick med ett enkelt klick.

Inställt evenemang

Du som kund ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget inte är inställt eller flyttat. Om evenemanget flyttas eller ställs in bör du som kund kontakta ansvarig arena/biljettkassa för frågor och eventuell återlösen av biljetter.