Max antal deltagare
50
TiD
25 juni – 1 juli 2018
Antal kurstillfällen
En vecka
Kursstart
2018-06-25
Pris
7300
kronor

Beskrivning

En vecka med sång, teater och berättande: Res med oss till ett slott i Rhendalen!

Vi erbjuder en upptäcksresa för körsångare och skådespelare (du väljer inriktning när du anmäler dig), Ett slags kulturläger för vuxna skulle man kunna säga. Under ledning av erfarna instruktörer skapar vi en magisk föreställning med sång, fysisk gestaltning och lekfullt berättande. Tillsammans utforskar vi gränserna för vad som är möjligt att göra på en scen.

På dagarna hålls repetitioner repetitioner. Vare sig du sjunger i kören eller deltager som skådespelare så förväntar vi oss att du är nyfiken och intresserad av att utvecklas och lära dig mer. Vi arbetar fokuserat och det är därför viktigt för oss att du som deltagare har ett eget brinnande engagemang i arbetet.

På kvällarna kan du utforska staden och dess omgivningar. Du kan välja om du vill deltaga i gemensamma aktiviteter eller om du vill hitta på något på egen hand. Mer information om borgen och omgivningarna finns nedan.

Var? Burg Stahleck, Bacharach, Tyskland

Vad kostar det? Vi erbjuder både dubbelrum och sovsalar! Priset bestäms av när du anmäler dig och hur du vill bo. Mer information nedan.

Vad ingår i priset? I priset ingår alla ordinarie aktiviteter samt boende med helpension. Se nedan för detaljer. Resa ingår inte.

Hur anmäler jag mig? Betala anmälningsavgiften. Inom en vecka kommer du att få ett mail med ytterligare information, samt en faktura på återstående belopp. Välkommen!

Vad krävs för förkunskaper? Inriktning körsång: Du behöver inte vara utbildad sångare eller vara expert på att läsa noter, men du har sjungit i kör regelbundet under ett par år och du känner dig trygg med att sjunga tillsammans med andra. Inriktning teater: Någon skådespelarutbildning krävs inte, men du behöver ha scenvana. Du behöver kunna ta regi och behöver vara intresserad av av personlig feedback.

Burg Stahleck

Vi huserar på Burg Stahleck med utsikt över floden Rhen. Borgen, som ligger på en höjd ovanför den lilla staden Bacharach, byggdes på 1100-talet och fungerar idag som vandrarhem.

Staden Bacharach ligger i natursköna omgivningar, med många grönskande sluttningar. Staden sägs ha fått sitt namn efter vinguden Baccus och är än idag omgiven av vingårdar.

Nedanför flyter floden Rhen majestätiskt fram. Den pittoreska orten har en i stort sett intakt stadsmur med tinnar och torn. Ta en promenad genom de historiska gatorna med sina vackra korsvirkeshus. Slå dig ner för en vinprovning av de lokala vinerna och låt dig uppslukas av en magisk miljö. 

Boendet

Vi bor på Burg Stahleck. Du kan välja mellan bädd i dubbelrum eller i sovsal för 7 personer. Alla våra deltagare sover i rum tillsammans med andra deltagare. Om det blir platser över i någon sovsal så kan det hända att vandrarhemmet väljer att lägga utomstående i rummet.

Medlemskap i Svenska Turistföreningen krävs för att bo på borgen. Medlemskapet kostar 295 kr för vuxna och 150 kr för ungdom upp till 25 år. Bli medlem här.

Boendestandard

Boendet håller god vandrarhemsstandard. På varje rum finns badrum med dusch och toalett. Sängkläder inkluderas i priset. Medtag egen handduk eller hyr i receptionen för 1 €.

Tillgänglighet

Varken boendet eller övriga lokaler är tillgänglighetsanpassade. Byggnaderna är anrika med en del trappor och smala dörrar.

Priser

Priset bestäms av när du anmäler dig och om du vill bo i dubbelrum eller sovsal. Samtliga priser är per person.

När du anmäler dig får du betala in en anmälningsavgift på 900 kronor (återbetalas ej). Läs fullständiga köpvillkor.

Boka innan 30 september

  • Dubbelrum 7600 kr (inkl. 900 kr anmälningsavgift)
  • Sovsal 7300 kr (inkl. 900 kr anmälningsavgift)

Boka innan 31 december

  • Dubbelrum 7900 kr (inkl. 900 kr anmälningsavgift)
  • Sovsal 7600 kr (inkl. 900 kr anmälningsavgift)

Boka innan 1 mars

  • Dubbelrum 8900 kr (inkl. 900 kr anmälningsavgift)
  • Sovsal 8600 kr (inkl. 900 kr anmälningsavgift)

Bokning från 1 mars och senare

  • Dubbelrum 9900 kr (inkl. 900 kr anmälningsavgift)
  • Sovsal 9600 kr (inkl. 900 kr anmälningsavgift)

Priset inkluderar deltagande i alla ordinarie aktiviteter, samt boende och helpension. Resan ingår inte. Eventuellt erbjuder vi någon enstaka frivillig aktivitet som kostar extra, men det kommer i så fall att vara undantaget som bekräftar regeln. Vi kommer att vara tydliga med detta om det händer.

OBS! Medlemskap i Svenska Turistföreningen krävs för att bo på Burg Stahleck. Medlemskapet kostar 295 kr för vuxna och 150 kr för ungdom upp till 25 år. Bli medlem här.

Medföljande

Medföljande som inte själva skall vara med och sjunga eller spela teater betalar halva priset. Det inkluderar boende, helpension samt deltagande i sociala aktiviteter under veckan.

Lärare

Peter Nordstrand
Teaterdirektör
Matts Johansson
Körledare, dirigent, sångare

Har du sett dessa?

Du kanske är intresserad av dessa kurser också:

Kursanmälan:

Kör och teaterresa till Rhendalen

Tack! Du har registrerat dig på kursen. Du får ett bekräftelsemejl inom några dagar.
Oops! Det har blivit fel. Kontrollera att du fyllt i alla obligatoriska uppgifter. Om felet kvarstår kan du skicka ett mejl till info@scenkonstakademin.se.